Domácí rybí karbenátky

69
- reklama -

Suroviny

Ryby ( karas, cejn)
mleté maso mix
vejce
drcený kmín
sůl
pepř
majoránka
drcený česnek
koření na ryby
Strouhanka
olej
ocet
Deko

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné a vykuchané ryby povaříme a vychladlé obereme a nameleme na masovém mlýnku. Kdo nemá rád moc mleté, může maso jen obrat – nemusíte mít strach, když tam zůstane nějaká ta kostička – v nálevu se dokonale rozloží a ve finále žádnou nenajdete.


    Zobrazit celý recept

  2. Na 2 kg ryb dávám 1 kg masové směsi na karbenátky, 2 vejce.

  3. Namleté ryby smícháme s masovou směsí, vejcem a ostatním kořením. Dosolit dle chuti.

  4. Z připravené směsi dělám kuličky, šulky, nebo karbenátky, které obalím ve strouhance a usmažím ve fritovacím hrnci.

  5. Nechám vychladnout a mezitím si připravím nálev – podle návodu z Deka (jako nálev na okurky).

  6. Do vymytých sklenic na zašroubování skládám vychladlé karbenátky, zaleju horkým nálevem tak, aby karbenátky byly ponořené, pevně uzavřu víčko a otočím dnem nahoru. Takto otočené nechám do vychladnutí.

  7. Karbenátky se nechají 3 – 4 týdny uležet ve spíži a pak už můžete hodovat.