Cuketová rychlovka

33
- reklama -

Suroviny

1 cuketa
cibule
slanina
olej nebo sádlo
kmín
sůl
smetana
kečup
česnek
maso nebo uzenina

Postup přípravy receptu

  1. V kastrolu nebo hlubší pánvi na tuku osmažíme slaninu a pak k ní přidáme drobně pokrájenou cibuli. Společně restujeme a na tento základ přidáme na hrubé nudličky nastrouhanou cuketu, i se slupkou, pokud je mladá.


    Zobrazit celý recept

  2. Starší cuketu je třeba okrájet a vyjmout z ní vnitřek. Osolíme, přidáme drcený kmín a dusíme bez podlití vody, protože cuketa ji pustí dost sama. Jakmile je to měkké, což je za chvíli, přilijeme smetanu ke šlehání, přidáme kečup a utřený česnek. Popřípadě kdo chce, přidá bylinky dle vlastní chuti nebo oblíbené koření.

  3. Do hotového pokrmu dáme buď vařené nebo pečené kuřecí maso – stačí zbytek z předešlého dne a nebo nějakou měkkou uzeninu. Šlo by to i bez.

Poznámka od kuchařky

Podáváme s těstovinami. Není třeba zahušťovat, protože cuketa se rozvaří do jemné omáčky a kdyby jí někdo potřeboval více, přidá vodu a zahustí instantní jíškou nebo maizenou. Je to jídlo, které je hotové za necelou hodinku a navíc velmi chutné.