Bulharské kotlety

74
- reklama -

Suroviny
2 porce

2 kotlety
2-3 rajčata
1 kus zelené papriky
5 kusů žampionů
5 kusů kozích rohů
1 střední cibule
lžíce Worcesterové omáčky
1 lžíce Maggi
1 lžíce hořčice
1 lžíce kečupu
olej
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji si orestujeme cibuli dosklovita, přidáme na kostičky nakrájenou papriku, na kostičky nakrájená rajčata, kozí rohy a žampiony nakrájené na plátky.

  2. Na tento základ dáme naklepané, osolené a opepřené kotlety, které z obou stran opečeme.

  3. Pak zakryjeme poklicí a dusíme, dokud kotlety nezměknou na mírném ohni.

  4. Pokud je třeba, podlejeme malým množstvím vody. Až jsou kotlety měkké, vyjmeme je a základ zahustíme hořčicí a kečupem.

  5. Dochutíme worcesterem, magim(nemusí být), pokud máme rádi, přidáme několik kapek tekuté čili omáčky a provaříme asi 4 minuty.

    jako příloha jsou vhodné opečené brambory, ale i krokety.

Poznámka od kuchařky

Tento recept mám z Bulharska. Vlastně je to jediné jídlo, které mi tam chutnalo. Připravil je pro nás ve Starém Nesebaru český kuchař, který mi prozradil i ingredience. Hodně mi svým složením připomíná Lesácký kotlet.

Vše se může udělat na olivovém oleji, Bulhaři snad vaří pouze na něm. Já jsem použila slunečnicový olej.