
Suroviny
1 bábovička
- 3 vejce
- 1,5 hrnku pískového cukru
- 1 hrnek oleje
- 1 vanilkový cukr
- 2 vrchovaté hrnky na hrubo nastrouhané cukety
- 2,5 hrnku polohrubé mouky
- 1 vrchovatá kávová lžička mleté skořice
- 1 prášek do pečiva
Postup přípravy receptu
-
Vejce s oběma cukry šleháme do husté pěny cca 20 minut. Pak přidáme cuketu, olej a nakonec mouku, ve které jsme rozmíchali prášek do pečiva i skořici.
-
Nalijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy a dáme do vyhřáté trouby péct.
V horkovzdušné troubě pečeme prvních 10 minut při 200°C a poté teplotu snížíme na 170-180°C a dopékáme cca 40-50 minut. Respektujeme zkušeností s vlastní troubou, čas je jen orientační. -
Špejlí zkusíme, zda máme upečeno. Pokud je špejle po vytáhnutí suchá, máme hotovo.
Poznámka od kuchařky
Hledala jsem usilovně, úplně stejný recept zde není, tak snad nebudu pranýřována…receptík mám od kolegyně z práce, bábovka je moc dobrá, vláčná a krásně voní po skořici…myslím, že kdo má rád, klidně může přidat rozinky nebo dle zvyku. Dobrou chuť









