Vepřový fing z Bhútánu

68
- reklama -

Suroviny
4 porce

1 balení fazolových nebo rýžových nudlí
1 střední cibule nakrájená na čtvrtiny
1 střední rajče nakrájené na čtvrtiny
máslo
680 g vepřové plece nakrájené na kostky
1/2 šálku vody
3 střední čerstvé zelené chilli papričky nakrájené na proužky
sůl
čerstvě mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Ve velkém kastrolu rozpustíme máslo. Přidáme cibuli, rajče, vepřové a vodu. Na mírném plameni dusíme asi 1 hodinu a půl. Namočíme fazolové (rýžové) nudle v misce dle návodu na obalu.

  2. Scedíme a nakrájíme na cca 15 cm délku, nudle přidáme k masu, přidáme též chilli papričky, sůl a pepř podle chuti a dusíme asi 10 minut.

Poznámka od kuchařky

Chilli papričky můžete vynechat, ale v bhútánské kuchyni jsou oblíbenou a důležitou složkou.