
- reklama -
Suroviny
- Těsto:
- 6 vajec
- 120 g krystalového cukru
- 120 g hrubé mouky
- 1/2 kypřicího prášku
- Krém:
- 0,5 l mléka
- 120 g krystalového cukru
- 50 g hrubé mouky
- 4 žloutky
- 450 g broskve (nebo kompot či jiné ovoce)
- 4 bílky
- 120 g cukru moučka
Postup přípravy receptu
-
Ze 6 bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme cukr, jemně zašleháme žloutky a mouku smíchanou s práškem do pečiva.
-
Vlijeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech a pečeme v mírně vyhřáté troubě 10-15 minut na 200°C.
-
Na upečené těsto pokládáme rozpůlené ovoce.
-
Připravíme krém: Za stálého míchání svaříme mléko s cukrem a přidáme mouku a žloutky. Ještě horký mléčný krém rozetřeme na ovoce.
-
Ušleháme tuhý sníh z bílků a cukru. Potřeme jím vrstvu krému.
-
V troubě zapečeme asi 15 minut na 200°C.
Kuchařka: Klarak