
Suroviny
12 porcí
- 5 vajec
- 120 g krupicového cukru
- 80 g hladké mouky
- 1 sáček kypřicího prášku do pečiva
- 2 lžíce kakaa
- Náplň:
- 250 g másla
- 150 g moučkového cukru
- 105 g měkkého tvarohu
- 3 broskve
Postup přípravy receptu
-
Žloutky oddělíme od bílků. Z bílků připravíme pevný sníh. Postupně do něj zašleháme žloutky, cukr a nakonec vmícháme mouku s kypřícím práškem do pečiva.
-
Těsto rozdělíme na poloviny a do jedné z nich vmícháme kakao.
-
Oběma druhy těsta naplníme cukrářské sáčky s hladkou trubičkou. Na plech vyložený pečicím papírem stříkáme diagonálně, těsně vedle sebe vždy proužek světlého těsta a proužek tmavého.
-
Pečeme při 180 stupních celsia přibližně 15 minut.
-
Upečený korpus lehce poprášíme hladkou moukou a otočíme na utěrku.Necháme ho vychladnot a potom opatrně odthneme pečící papír.
-
Máslo nakrájíme na kousky a necháme změknout při pokojové teplotě. Přidáme cukr a máslo utřeme do pěny. Postupně vmícháme tvaroh a nakonec na kousky nakrájené broskve.
-
Vychladlý korpus potřeme krémem a pomocí utěrky stočíme do rolády.
-
Necháme ji v chladničce ztuhout a nakrajíme na jednotlivé kousky.
Poznámka od kuchařky
JE VÝBORNÁ…