Větrníky a věnečky z pálené hmoty

60
- reklama -

Suroviny
Recept je na 3 plechy = 126 mini věnečků

Hmota :
Voda 400 ml
olej 90 g
trochu soli
250 g hladké mouky
300 ml vajec (cca 5-6 vajec)
Náplň větrník: spodní :
vanilkový pudink
máslo
cukr
vrchní :
šlehačka
ztužovač kulér/přírodní
barvivo nemusí být
Náplň věneček:
vanilkový puding
máslo
cukr
rumové aroma
Zdobení: vrchní rozkrojená část se smočí do fondánové hmoty,ale
to jen posypávám moučkovým cukrem, nebo smáčím ve
hmotě/bílek, cukr/

Postup přípravy receptu

  1. Vodu, olej a sůl dám svařit, poté co začne voda vřít, přisypeme hladkou mouku a stále mícháme, dokud se nám těsto nezačne lepit na okraje a nezačne tuhnout.


    Zobrazit celý recept

  2. Hmotu dáme vychladnout a po vychladnutí přilijeme vejce a necháme míchat, dokud není těsto elastické.

  3. Pečení: 1. fáze pečení- 210°C (horkovzduch) asi 12 minut v uzavřené troubě, lehce pokapeme vodou.

  4. 2. fáze sušení- 150 – 160°C (bez horkovzduchu) asi 7 minut dozlatova při uzavřené troubě.

  5. Zásadně neotvírat, ani v 1. fázi ani v 2. fázi!!

Poznámka od kuchařky

Já peču hodně malé věnečky, do kterých dávám jen žloutkový krém, přidávám fotku upečených.