- reklama -
Suroviny
4 porce
- 3 ks kuřecích prsou
- koření na žebírka
- olej
- sůl
- máslo
- zeleninový bujón
- 250 g hráškové lusky
- 200 g sladké kukuřice
- cherry rajčátka
- instantní jíška světlá
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí prsa nakrájíme na širší nudle (nugety), osolíme, a vetřeme v oleji rozmíchané koření Kotányi žebírka a necháme odležet, nejlépe do druhého dne.
-
Hrášek (celé lusky) společně s kukuřicí a cherry rajčátky podusíme v pánvi Wok na másle do měkka.
-
Rozpálíme trošku oleje a naložené, kořením ochucené kuřecí maso zprudka opečeme. Poté přidáme již podušenou kukuřici s hráškem, jednu kostku zeleninového bujonu, podlijeme cca 1 dcl vody, lehce zaprášíme světlou instantní jíškou a lehce ještě provaříme. Jako příloha se hodí opékané vařené brambory nebo jasmínová rýže.
Kuchař: Colombo65