Kuřecí čína = červená

54
- reklama -

Suroviny

500 g kuřecího masa (používám prsa)
mražená zelenina Nowaco-čínská
Solamyl
marináda
4 PL kečupu
3 PL oleje
1,5 lžičky koření na čínu (kotány)
0,5 lahvičky sójové omáčky

Postup přípravy receptu

  1. Do misky dáme olej, kečup, sójovou omáčku a koření na čínu.
    Tuto směs mícháním spojíme a přidáme na nudličky nakrájené maso.
    Zakryjeme fólií a dáme aspoň na hodinku do ledničky.

  2. Rozpálíme pánev a vložíme celý obsah misky.
    Promícháváme a když je maso zatáhlé, přidáme zeleninu (nerozmrazenou).
    Přikryjeme pokličkou a dusíme asi 10 min.

  3. V hrnečku si v trošce vody rozmícháme Solamyl a přilijeme ke směsi.

  4. Provaříme asi 5 min a odstavíme.

    Podáváme s rýží nebo čínskými nudlemi. Dobrou chuť 🙂

Poznámka od kuchařky

Já ji nepřisoluji, ale to je podle chuťi.Když ji dělám tak mi manžel zdůzaznňuje“tu červenou“ :-)))

Koření je trošku pikantní, pokud budou jíst i děti, tak 1/2 lžičky, jinak mi to děti nejí.