
- reklama -
Suroviny
- balení sojového granulátu
- 2 malé mrkve
- malý kedluben
- 1/2 kostky uzeného tofu
- 2 jarní cibulky
- 4 stroužky česneku
- bylinková sůl
- 2 vajíčka
- celozrnná hladká mouka
Postup přípravy receptu
-
Sojový granulát si uvaříme ve vodě s kostkou Masoxu, jak je psáno v základním návodu. Po uvaření přebytečnou vodu vymačkáme. K drti přidáme nastrouhané mrkve, kedluben, uzené tofu, jarní cibulky, česnek a osolíme.
-
Přimícháme 2 vajíčka a přidáváme mouku, aby se daly dělat bochánky. Karbanátky zlehka obalíme v kukuřičné strouhance a dáme smažit (můžeme také pro dietnější variantu nechat upéci v troubě).
Poznámka od kuchařky
Podávala jsem se šťouchaným bramborem a se zelím z daikonu(návod na zelí viz.“Zdravé vepřo-knedlo-zelo“)
Kuchařka: Sabinka