Jahodovo-sněhové kostky

71
- reklama -

Suroviny

210 g mouky pol.
100 g másla
75 g cukru
1 žloutek
¼ prášku do pečiva
Náplň:
500 g jahod
jahodový džem
Sníh:
4 bílky
90 g cukru
1 citronový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Jahody opláchneme, necháme okapat a několikrát překrojíme.
    Cukr s bílky ušleháme v tuhý sníh.

  2. Smícháme mouku s práškem, přidáme ostatní ingredience a zpracujeme, jako by jsme dělali drobenku.
    Vysypeme do formy vyložené pečícím papírem, urovnáme a dnem nějaké skleničky lehce udusáme.
    Pečeme při 170 C° do růžova.

  3. Vychladlý korpus potřeme kvalitním jahodovým džemem, navršíme pokrájené jahody, sníh a dáme ještě péct, dokud sníh nezezlátne.

  4. Hotový necháme chvíli zchladnout a krájíme na kostky.

Poznámka od kuchařky

Je to chuťově výborná buchta, která se dá dělat s jakýmkoliv ovocem. Dělávám i s černým rybízem a borůvkami. Nikdy nezklame.