
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 250 g rýže
- 2 lžíce másla
- 5 vajec
- 200 g měkkého tvarohu
- 80 g moučkového cukru
- sáček vanilkového cukru
- 500 g kompotovaných meruněk
- moučkový cukr na posypání
Postup přípravy receptu
-
Rýži uvaříme doměkka.
-
Formu vytřeme máslem.
-
U tří vajec oddělíme žloutky od bílků.
-
K tvarohu přidáme žloutky, oba cukry a vyšleháme do krému.
-
Na dno formy dáme polovinu rýže. Na ni rozetřeme tvaroh, poklademe půlkami meruněk a přikryjeme zbylou rýží. Rozšleháme zbylá vejce s mlékem a rýži přelijeme.
-
Zapečeme 10 minut při 190°C. Z bílků ušleháme tuhý sníh, naneseme na moučník a dopékáme 8 – 10 minut dozlatova.
Poznámka od kuchařky
Je to takový vylepšený rýžový nákyp, ale opravdu stojí za to.
Fotky dodám až je budu znovu dělat.
zdroj: eklasa.cz
Kuchařka: Mirka27