Ražničí z nilského okouna v brusinkovém těstíčku

70
- reklama -

Suroviny
1 porce

300 g filet Nilského okouna
olej
brusinkový kompot
hladká mouka
hrubá mořská sůl
vejce

Postup přípravy receptu

  1. Filet z okouna naporcujeme na kostky přibližně stejné velikosti.

  2. V misce si uděláme těstíčko z jedné lžičky brusinkové marmelády, bílku a hl. mouky.

  3. Kostky okouna posolíme a napichujeme na špejli.

  4. Vzniklé rybí ražničí obalíme v těstíčku a vkládáme do rozpálené vyšší vrstvy oleje a smažíme.

  5. Podáváme s bramborami uvařenými ve slupce, které po uvaření nařízneme, vložíme klínek másla a posypeme čerstvě nasekanou petrželovou natí.

Poznámka od kuchařky

Rychlo-večeře pro syna – hodnoceno jako velmi jedlé. I pubescent má názor hodný pochvaly!!! Je to fakt blázen do ryb, kdybych to vzal a osmažil obalené v „térpapíru“ tak si to bude pochvalovat.