
- reklama -
Suroviny
1 porce
- 300 g filet Nilského okouna
- olej
- brusinkový kompot
- hladká mouka
- hrubá mořská sůl
- vejce
Postup přípravy receptu
-
Filet z okouna naporcujeme na kostky přibližně stejné velikosti.
-
V misce si uděláme těstíčko z jedné lžičky brusinkové marmelády, bílku a hl. mouky.
-
Kostky okouna posolíme a napichujeme na špejli.
-
Vzniklé rybí ražničí obalíme v těstíčku a vkládáme do rozpálené vyšší vrstvy oleje a smažíme.
-
Podáváme s bramborami uvařenými ve slupce, které po uvaření nařízneme, vložíme klínek másla a posypeme čerstvě nasekanou petrželovou natí.
Poznámka od kuchařky
Rychlo-večeře pro syna – hodnoceno jako velmi jedlé. I pubescent má názor hodný pochvaly!!! Je to fakt blázen do ryb, kdybych to vzal a osmažil obalené v „térpapíru“ tak si to bude pochvalovat.
Kuchař: Colombo65









