
- reklama -
Suroviny
8 stejků
- 8 steaků z tuňáka
- 1 kg brambor
- smetana
- sůl
- pepř
- čerstvá paprika
- citrón
- petržel
- bazalka
- Na oblohu:
- hlávkový salát
- citron
- ocet
Postup přípravy receptu
-
Maso na 3 hodiny do mléka a do lednice. Ztratí trochu rybiny a zkřehne.
-
Pak opláchnout a osušit. Okořenit a zprudka osmahnout na sádle.Dát do tepla.
-
Do výpeku dát smetanu, nastrouhat citronovou kůru a lehce provařit. P
-
ak kousek másla na zahuštění, kdo chce může moukou.
-
Vše spojit varem a hotovo. Mezitím se mi uvařily brambory, které jsem vařil v bujonu.
-
Ty scedíme a posypeme bazalkou a servírujeme.
Poznámka od kuchařky
Zmizelo to tak rychle, že jsem to sotva vyfotil. Měl jsem narozeniny a všem moc chutnalo.
Kuchař: Libor Tafat









