
- reklama -
Suroviny
3-4 porce
- několik vepřových plátků
- hrst zeleniny
- mrkev
- hrášek
- zelené fazolky
- trs libečku
- kmín
- zeleninový bujón
- cibule
- 3-4 stroužky česneku
Postup přípravy receptu
-
Vepřové plátky naklepeme, osolíme a obalíme v hladké mouce.
-
V pánvi rozehřejme olej a zprudka opečeme plátky po obou stranách. Vyjmeme na talíř.
-
Cibuli nakrájíme na proužky a česnek nastrouháme na jemném struhadle. Zeleninu nakrájíme na malé části.
-
Do zapékací misky dáme cibuli, veškerou zeleninu, bujón, libeček. Promícháme.
-
Vepřové plátky pomažeme z obou stran česnekem a poklademe je nahoru zapékací misky na zeleninu.
-
Zasypeme kmínem. Zalijeme vodou a olejem na kterém jsme opékali kotlety.
-
Dáme zapéct, dokud maso nebude měkké. Poté maso vyjmeme a zeleninovou směs zahustíme solamylem nebo hladkou moukou.
-
Maso vrátíme zpět a vložíme ještě na 10 minut do trouby.
Poznámka od kuchařky
Podáváme s pečenými brambory a zeleninou.
Kuchařka: misza