
- reklama -
Suroviny
asi 2 porce
- hrnek rýže
- 2 hrnky mléka (+ rezerva)
- 1 jablko (nějaké kyselejší)
- 1/2 vanilkového cukru
- skořice mletá
Postup přípravy receptu
-
Jablko oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Dáme do hrnce a zalijeme trochou vody (přibližně po úroveň jablek). Nesladíme. Dáme na sporák a pod pokličkou pomalu vaříme, až jablka změknou a voda se vyvaří (alespoň z většiny).
-
Mezitím mléko smícháme s vanilkovým cukrem a přivedeme jej k varu. Vsypeme do něj rýži a vaříme do změknutí (cca půl hodiny), podle potřeby doléváme mléko. Je třeba to míchat.
-
Až je obojí hotovo, dáme kaši na talíř, na to jablka (já je před tím ještě trochu rozmačkám vidličkou) a bohatě posypeme skořicí. Ale než se do toho pustíte raději to všechno pořádně promíchejte, aby se vše smísilo.
Poznámka od kuchařky
Fotku doufám dodám později. Zrovna mi stávkoval foťák.
Kuchařka: Tenebres