Rýžovo-jablečná kaše

59
- reklama -

Suroviny
asi 2 porce

hrnek rýže
2 hrnky mléka (+ rezerva)
1 jablko (nějaké kyselejší)
1/2 vanilkového cukru
skořice mletá

Postup přípravy receptu

  1. Jablko oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Dáme do hrnce a zalijeme trochou vody (přibližně po úroveň jablek). Nesladíme. Dáme na sporák a pod pokličkou pomalu vaříme, až jablka změknou a voda se vyvaří (alespoň z většiny).

  2. Mezitím mléko smícháme s vanilkovým cukrem a přivedeme jej k varu. Vsypeme do něj rýži a vaříme do změknutí (cca půl hodiny), podle potřeby doléváme mléko. Je třeba to míchat.

  3. Až je obojí hotovo, dáme kaši na talíř, na to jablka (já je před tím ještě trochu rozmačkám vidličkou) a bohatě posypeme skořicí. Ale než se do toho pustíte raději to všechno pořádně promíchejte, aby se vše smísilo.

Poznámka od kuchařky

Fotku doufám dodám později. Zrovna mi stávkoval foťák.