
- reklama -
Suroviny
- Korpus:
- 2 vejce
- 60 g hladké mouky
- 60 g cukru
- rybízová marmeláda
- drobné ovoce
- jahody
- rybíz
- josta
- ostružiny
- 500 ml bílého jogurtu
- 1 šlehačka
- 2 vanilkové cukry
- želatina
- Vrchní vrstva:
- 2 dcl šťáva z rybízu nebo ostružin
- 2 lžíce cukru
- želatina
Postup přípravy receptu
-
Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a striedavo s múkou ho zapracujeme do žĺtkovej hmoty. Cesto vylejeme do tortovej formy a upečieme.
-
Vychladnutý korpus vložíme do tortovej formy a potrieme lekvárom.
-
Smotanu vyšľaháme do tuha, vmiešame do jogurtu a pridáme vanilkové cukry. Nakoniec vmiešame rozpustenú želatínu.
-
Polovicu jogurtovej hmoty vylejeme na korpus a dáme na chvíľu stuhnúť do chladničky.
-
Poukladáme ovocie ( ak použijeme kompót alebo mrazené, necháme otiecť a šťavu použijeme na vrchnú vrstvu).
-
Zalejeme zvyškom jogurtovej zmesi a dáme do chladničky stuhnúť.
-
Po stuhnutí zalejeme vrchnou vrstvou – želatínu rozpustíme v šťave s cukrom ( cukor nemusí byť ).
Kuchařka: tejaja