
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 4 plátky uzeného masa
- 2-3 cibule
- 1 lžička cukru
- 1 stroužek česneku
- 1 lžíce hladké mouky
- 500 ml silného masového vývaru (i z masoxu)
- 1 lžíce oleje
- 1 lžíce másla
- pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nakrájíme nadrobno a na směsi oleje a másla ji za stálého promíchávání opečeme dohněda (cca 15-20 minut na nízké teplotě). Zhruba v polovině času ji zasypeme lžičkou cukru, aby zkaramelizovala. Ke konci přidáme prolisovaný česnek a necháme ho pouze rozvonět.
Hotovou cibulku posypeme hladkou moukou, dobře prosmahneme a zalijeme studeným vývarem. Provaříme a dochutíme solí a pepřem. Tepelně opracované maso vložíme do omáčky prohřát.
Poznámka od kuchařky
Podáváme s bramborovým knedlíkem či noky a se špenátem, případně kysaným zelím.
Kuchařka: Eliza