
- reklama -
Suroviny
- kotleta
- 600-750 g mletého masa
- sůl
- pepř
- hořčice
- 100 ml teplé vody nebo mléka
- majoránka
- česnek
- 100-150 g plátků anglické slaniny
- rozmarýn
Postup přípravy receptu
-
Kotletu nařežeme na tenké plátky, opatrně je lehce rozklepneme, potřeme hořčicí, osolíme a opepříme.
-
Do mletého masa vmícháme teplou vodu nebo mléko, sůl, rozetřený česnek a majoránku, můžeme i sekané zelené natě.
-
Takto upravené mleté rozdělíme na plátky kotlety, pevně zavineme a každou rolku obalíme plátkem anglické a uložíme do pekáčku.
-
Podlijeme vodou, mezi roládky nastrkáme větvičky rozmarýnu, umytý, neloupaný česnek a kdo má rád, může přidat i čtvrtky cibule.
-
Přikryjeme alobalem a dáme péct na 170°C, asi na 40 min. Pak odkryjeme a 20-25 min dopečeme.
Poznámka od kuchařky
Dělala jsem je už podruhé a do mletého jsem nepřidala česnek a majoránku – nádivka byla na chuť ještě jemnější.
Kuchařka: cathleen