- reklama -
Suroviny
- 60 ml vody
- lžička cukru
- 21 g droždí
- 1 vejce
- 50 g jemně strouhaného sýra
- 200 g jemně strouhaných vařených brambor
- 2 lžíce oleje (dala jsem olivový)
- špetka drceného kmínu
- rovná lžička soli
- 250 g hladké mouky
Postup přípravy receptu
-
Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, pak tuhé a necháme vymísit těsto (můžeme použít program Těsto, ale opravdu jen na umíchání, protože delším kynutím bramborové těsto dost řídne.)
Vykynout nechávám rovnou na vále, stačí chvilka.
-
Těsto mírně podsypeme, aby nelepilo a válečkem rozválíme na placku. Můžeme hustě posypat mákem nebo semínky a ještě zaválet do povrchu těsta.
-
Ihned krájíme úzké proužky – tyčky, které přeneseme na plech s pečícím papírem nebo fólií.
-
Po jejich nakynutí je upečeme ve vyhřáté troubě. (Nejdříve vyšší teplota – 200-220°C/10 min, pak teplotu snížíme a tyčky „dosušíme“ dorůžova.)
Poznámka od kuchařky
Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/
Kuchařka: cathleen