- reklama -
Suroviny
- houby – směs
- polohrubá mouka
- vejce
- voda
- sůl
- koření
- kmín
- pepř
- cibule
- kypřicí prášek do pečiva
- olej na smažení
Postup přípravy receptu
-
Houby pokrájíme a podusíme na cibulce jako na smaženici, okořeníme a osolíme.
-
Z polohrubé mouky, vody a vajec umícháme řidší lívancové těsto, do kterého vmícháme vychladlou houbovou směs a těsně před smažením kypřicí prášek. Poměr houby: těsto=2:1.
-
Smažíme na oleji dozlatova. Po ochutnání první hotové placky eventuelně přisolíme dle chuti.
Poznámka od kuchařky
Tento recept je určen hlavně pro ty, kterým se nechce patlat s klasickým obalováním houbových řízků.
Kuchař: Hucak_L