![Brambory podle Orlice_5ffba453acd86.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/brambory-podle-orlice_5ffba4539afee.jpeg)
- reklama -
Suroviny
podle počtu strávníků
- brambory – počítáme 5-6 na jednu porci
- grilovací koření
- česnek
- drcený kmín
- olivový olej
- anglická slanina
- kabanos nebo jiná uzenina
- cibule
Postup přípravy receptu
-
Malé brambory i se slupkou omyjeme, dáme do misky, posypeme grilovacím kořením, drceným kmínem, rozsekaným česnekem, zalijeme trochou olivového oleje a promícháme.
-
Připravíme si alobal , na něj položíme brambory z misky, na to anglickou slaninu, uzeninu , cibuli nakrájenou na měsíčky, zabalíme a dáme péci do trouby nebo na gril na 45 – 60 minut.
Poznámka od kuchařky
Obměnou můžeme použít zeleninu, jako třeba rajská jablíčka, papriku, brokolici nebo posypat různými bylinkami, podle inspirace.
Kuchař: pbarva