
- reklama -
Suroviny
- 1 hrnek kukuřičné krupice
- 2 hrnky kuřecího vývaru
- 1/2 hrnku mléka
- 1 lžíce másla
- 3 vejce
- malá cibule
- olej na pánev
- 1/2 sklenky nastrouhaného parmezánu
- petrželka
- libeček
- celerová nať
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Vývar uvedeme do varu a postupně přisypáváme kukuřičnou krupici, stále mícháme asi 15-20 minut. do zhoustnutí.
-
Přidáme máslo, postupně mléko, ušlehaná vejce a vše 5 minut. ještě za stálého míchání provaříme.
-
Nakonec přidáme osmaženou cibulku dozlatova , parmazán a zelené bylinky. Pokud je třeba –dochutíme solí a pepřem a můžeme podávat.
Poznámka od kuchařky
Polentu jsem poprvé ochutnala ve Švýcarsku, kde je polentové pyré hodně oblíbenou přílohou k masu. Moc mi chutnala, že jsem musela zjistit, z čeho ji připravují. Jednu variantu nabízím. Když nejsou brambory, tato krémová polenta ji rozhodně nahradí.
Kuchařka: jahoda