Kotlety „Gyros“

48
- reklama -

Suroviny
2 porce

2 vepřové kotlety
2 lžičky kečupu
2 lžičky hořčice
2 špalíčky tvrdého sýru
4 kolečka cibule
sádlo
koření Gyros
několik plátků anglické slaniny
3 cibule pod kotlety

Postup přípravy receptu

  1. Do širších kotlet si nařízneme kapsy, přes fólii je mírně naklepeme a kapsy pořádně vytřeme kořením Gyros. Naplníme lžičkou hořčice, kečupu a nakonec vsuneme špalíček sýru a 2 kolečka cibule do každé kotlety. Sepneme párátky a opět hojně posypeme Gyrosem.


    Zobrazit celý recept

  2. Na pekáčku si rozehřejeme kousek sádla a na něm kotlety z obou stran opečeme. Na každou kotletu dáme několik plátků anglické slaniny, pak mírně podlejeme vodou a pečeme v troubě asi 20 minut.

  3. Po 20 minutách přidáme ke kotletám na čtvrtky nakrájené brambory a spolu s kotletami pomalu pečeme do změknutí brambor.

Poznámka od kuchařky

Omlouvám se, že nemám nafocený fotopostup. Těsně před vařením mi klekl foťák, musela jsem ho nabít a vyfotit až hotové jídlo.