Kapustnice z vepřového kolena

57
- reklama -

Suroviny

1 přední koleno
2 hrsti kyselého zelí
2 lžíce octa nebo hrnek zelné kysané vody
několik stroužků česneku
masox (nemusí být)
sůl
Na nočky:
1 hrnek hrubé mouky
asi 1/2 litru vody
špetka soli
1 vajíčko

Postup přípravy receptu

  1. Koleno vaříme nejlépe v tlakovém hrnci aspoň 40 minut.


    Zobrazit celý recept

  2. Pak jej vyjmeme a do silného vývaru přihodíme asi 2 hrsti překrájeného kysaného zelí a 2 lžíce octa.

  3. Necháme provařit asi 15 minut, pak přidáme česnek nakrájený na kousky a už nevaříme.

  4. Z mouky, vody a vajíčka vytvoříme hustější těstíčko, které protlačíme přes haluškovač do vroucí, osolené vody.

  5. Dáme si na hluboký talíř kupu nočků a zalijeme vývarem. Osolíme, opepříme podle chuti.

Poznámka od kuchařky

Určitě se každému stalo, že nám zbyl vývar z kolene a co s ním, když zrovna neděláme sulc. Takže vyzkoušejte tuhle obdobu kapustnice. Je vynikající zvlášť po malém flámu.