
Suroviny
- Pečené maso:
- 1/2 kg bůčku
- 1/2 kg kotlety
- 1 velká cibule
- 2 stroužky česneku
- kmín
- grilovací koření
- 1/2 kostky Masoxu
- 1/2 kostky zeleninového bujónu
- Červené zelí:
- 1 červené kysané zelí v sáčku
- kousek bílé části jarní cibulky
- kousek pórku
- olej
- 1 lžíce hladké mouky
- sůl
- cukr
Postup přípravy receptu
-
Bůček ořežeme od kůže a nakrájíme na tenčí plátky.
-
V misce smícháme olej, grilovací koření a 2 lžičky kmínu. Promícháme. V této směsi necháme bůček 1 hodinu odležet.
-
Vepřovou kotletu nakrájíme na plátky a položíme na plech. Posypeme cibulí nakrájenou na proužky a česnekem nakrájeným na kolečka. Přidáme Masox, bujón, posypeme kmínem, zalijeme trochou oleje a vodou. Bůček vložíme do trouby na mřížku a pod to dáme plech s kotletami.
-
Pečeme na 250°C do změknutí. Poté bůček vyndáme a šťávu u kotlet zahustíme moukou. Krátce zapečeme.
-
Zelí: Pórek a jarní cibulku nakrájíme na jemno. Dáme do hrnce restovat s troškou oleje. Poté zasypeme lžící hladké mouky a promícháme. Vložíme zelí, které neproplachujeme. Promícháme, zalijeme trochou vody a vaříme asi 15 minut. Dosolíme a můžeme dosladit.
Poznámka od kuchařky
Podáváme s bramborovým knedlíkem.