Rybí frikadelky

68
- reklama -

Suroviny
18 kuliček velikosti ping-pongového míčku

250 g pangasia (rybího masa bez kostí)
185 g konzerva tuňáka ve vlastní šťávě
1 vejce
sůl
pepř
2 lžíce strouhánky
nasekaná petrželka či pažitka
4 cm špalíček pórku
polohrubá mouka na obalení
olej

Postup přípravy receptu

  1. Rybí maso rozmixujeme na drť, vmícháme sůl, pepř, žloutek, strouhánku, bylinky, nadrobno nasekaný pórek, slité maso tuňáka. Z bílku ušleháme sníh, vmícháme do rybí směsi.


    Zobrazit celý recept

  2. Ze směsi tvarujeme kuličky, lehce obalíme v mouce a osmažíme na oleji. Podáváme s bramborovou kaší jako hlavní jídlo nebo jen na zelných listech jako předkrm.

Poznámka od kuchařky

Zdroj: ústřižek jakéhosi starého kalendáře

Pro zjednodušení smažení lze dělat i placičky, bez fritézy se kuličky honí po pánvi 🙂

Pro dietní přípravu by šlo jistě jen uvařit pár minut v osolené vodě něbo dělat v parním hrnci.