![Rybí frikadelky_5ffba08ddd5d5.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/rybi-frikadelky_5ffba08dcb73b.jpeg)
- reklama -
Suroviny
18 kuliček velikosti ping-pongového míčku
- 250 g pangasia (rybího masa bez kostí)
- 185 g konzerva tuňáka ve vlastní šťávě
- 1 vejce
- sůl
- pepř
- 2 lžíce strouhánky
- nasekaná petrželka či pažitka
- 4 cm špalíček pórku
- polohrubá mouka na obalení
- olej
Postup přípravy receptu
-
Rybí maso rozmixujeme na drť, vmícháme sůl, pepř, žloutek, strouhánku, bylinky, nadrobno nasekaný pórek, slité maso tuňáka. Z bílku ušleháme sníh, vmícháme do rybí směsi.
-
Ze směsi tvarujeme kuličky, lehce obalíme v mouce a osmažíme na oleji. Podáváme s bramborovou kaší jako hlavní jídlo nebo jen na zelných listech jako předkrm.
Poznámka od kuchařky
Zdroj: ústřižek jakéhosi starého kalendáře
Pro zjednodušení smažení lze dělat i placičky, bez fritézy se kuličky honí po pánvi 🙂
Pro dietní přípravu by šlo jistě jen uvařit pár minut v osolené vodě něbo dělat v parním hrnci.
Kuchařka: isindy