Česnekové gnocchi s brokolicí a slaninou

83
- reklama -

Suroviny
2 porcie

500 g gnocchi
2 PL olivového oleje extra virgin
100 g anglické slaniny
2-3 stroužky česneku
150 g brokolice
0,5-1 dcl vody
tvrdý sýr na posypání

Postup přípravy receptu

  1. Dáme vařit vodu na gnocchi. Mezitím si na oleji opečeme na kostičky nakrájenou slaninu. Přidáme na drobno nakrájený česnek a zarestujeme. Přidáme na menší kousky nakrájenou brokolici, zarestujeme a podlijeme trochou vody.

  2. Podusíme asi 5 min (do změknutí brokolice) a odklopené necháme téměř vyvařit vodu.

  3. Uvaříme gnocchi, scedíme a přidáme je k ostatnímu.

  4. Promícháme (prohodíme – já to neumím) a ihned podáváme. Můžeme posypat sýrem, jak si to vyžádali dnes mé děti. Dobrou chuť.

Poznámka od kuchařky

V tomto receptu není žádné koření. Slanina je slaná dost a brokolice s česnekem dají jídlu specifickou chuť, kterou není třeba přebíjet dalším kořením. Až mně dnes překvapilo, jak moji kluci (4 a 6 let) vrátili prázdné talíře.