Pikantní vepřové medajlonky

80
- reklama -

Suroviny

vepřové medailonky z panenky, ale můžeme použít i jiné maso, vhodné na prudké opékání
několik cherry rajčat
1/2 čerstvé papriky
2-3 stroužky česneku
1 cibule
2 chilli papričky
1 dcl červeného suchého vína
pár kapek oleje
sůl
pepř
Na přílohu:
menší brambory uvařené ve slupce
čerstvý špenát (- pokud nemáme, můžeme použít medvědí česnek nebo jiné, oblíbené bylinky)
olej

Postup přípravy receptu

  1. Medajlonky si nakrájíme na 1 a půl cm silná kolečka a dlaní je mírně naklepeme.


    Zobrazit celý recept

  2. K opékání použijeme pánev s nepřilnavým povrchem a můžeme, ale nemusíme použít malé množství oleje, na kterém medajlonky prudce opečeme z obou stran(z každé 3-4 minuty).

  3. Maso vyjmeme a na pánev přihodíme česnek nakrájený na plátky a cibuli na půlkolečka. Chvíli opékáme, pak přihodíme rajčata nakrájená na čtvrtky, papriku na nudličky a čili papričky. Chvíli přehazujeme na pánvi.

  4. Po chvíli přilijeme víno, celou směs na mírnějším plameni provaříme a přidáme zpět maso. Teprve teď osolíme a opepříme.

  5. Vaříme ještě asi minutu a odstavíme.

    Brambory si uvaříme ve slupce, oloupeme a orestujeme na pánvi ze všech stran, osolíme. Ćerstvý špenát, nebo medvědí česnek nakrájíme nadrobno, vmícháme do opečených brambor a podáváme s již připraveným masem.

Poznámka od kuchařky

Zdroj- včerejší Babicovy dobroty, snad jsem si to dobře zapamatovala.