
- reklama -
Suroviny
- oblíbené těsto na pizzu
- 300 g nových brambor
- 4 jarní cibulky
- 150 g sýra Nivy (Eidamu)
- 100 g anglické slaniny
- sůl
- pepř
- bazalkové pesto (mohlo by být i rajčatové)
- cherry rajčátka
Postup přípravy receptu
-
Připravené těsto položíme na olejem potřený plech nebo jím vyložíme formu na pizzu.
-
Pokapeme olejem, zakryjeme a necháme kynout.
-
Omyté brambory nakrájíme na tenké plátky a asi 4 minuty je povaříme v osolené vodě. Scedíme.
-
Pizzu potřeme pestem, poklademe okapanými bramborami, podle chuti osolíme a opepříme, zasypeme nakrájenou jarní cibulkou a rozpečenou slaninkou, půlenými rajčátky a strouhaným nebo drobně nakrájeným sýrem.
-
Pečeme v troubě na 200°C, dokud náplň nezezlátne.
Poznámka od kuchařky
Nápad na náplň – některý ze starších Apetitů, upraveno
Kuchařka: zizala