
- reklama -
Suroviny
- 450 g mouky na domácí chléb
- 100 g hladké mouky
- 20 g čerstvého droždí (1/2 kostky)
- 1 lžička kmínu
- 3 lžičky soli
- 1/2 lžičky cukr písek
- 300 ml vody
- semínka
Postup přípravy receptu
-
Do pekárny dáme vodu, vsypeme mouku, přidáme sůl, cukr a kmín a navrch nadrobíme droždí. Vypracujeme na program Těsto.
-
Vykynuté těsto dáme na pomoučněnou podložku, znovu ručně lehce propracujeme.
-
Na plechu s pečicím papírem a tenkou vrstvou hladké mouky vypracujeme pecen či bochník a necháme ještě 20min vykynout.
-
Potřeme osolenou vodou, posypeme semínky a pečeme v předehřáté troubě na 170°C.
Poznámka od kuchařky
Chleby z kupované směsi nám moc nechutnají, tento chléb je u nás nejoblíbenější a většinou zmizí ještě vlažný, jen potřít máslem a lehce posolit :)….
Pekárnu používám jen na vypracování těsta a vykynutí, poté peču v troubě, aby byla klasicky křupavá kurka.
Kuchařka: isindy