Suroviny
12 porcí
- korpus: (kruhový o průměru 24cm)
- 4 vejce
- 200 g cukru krupice
- 1 vanilkový cukr
- 200 ml vody
- 200 ml oleje
- 250 g hl. mouky
- 1/2 PDP
- Těsto je v mých receptech broskvový koláč se šlehačkou.
- uvařený puding vanilkový + malinový pudink
- plechovka mandarinek
- dortové oplatky
Postup přípravy receptu
-
Upečený korpus necháme vystydnout. Nakreslíme si šablonu kornoutu a točené zmrzky. Vychází to na dva trojúhelníky, každý jiný.
-
Korpus rozřízneme, přiložíme šablonu kornoutu a vyřízneme tvar. Ze zbytků vytvoříme špičku na točenou zmrzlinu opět ze šablony.
-
Pak vršky odendáme a pomažeme pudinkovým krémem a poskládáme mandarinky.
-
Přiložíme vrchní díl korpusu a strany a vršek opět pomažeme krémem přiložíme nebo vlastně přilepíme oplatkový kornout, který jsme si vyřízli pomocí šablony.
-
Ke straně přiložíme novou oplatku a pomocí nože vytvoříme strany.
-
Horní část zmrzliny ozdobíme cukrářským pytlíkem. Krém namícháme, aby vznikla míchaná točená zmrzlina.
-
Dáme do lednice vychladit.
Poznámka od kuchařky
Ještě mám v plánu zmrzlinu kopečkovou.
Tak snad se Vám bude líbit.