Patizon po mexicku

56
- reklama -

Suroviny
2 porce

1 patizon (střední)
5 dkg anglické slaniny
1 uzené kuřecí stehno
1 konzerva fazolí v tomatě (425 ml)
1 čerstvá paprika
1 cibule
1 stroužek česneku
sůl
pepř
chilli (dle chuti)

Postup přípravy receptu

  1. Z patizonu odkrojíme svrchu pokličku(jde ho hodně ztuha, protože je dost tvrdý), vydlabeme semínka, vnitřek vyložíme plátky slaniny, naplníme směsí, přiklopíme pokličkou, celé zabalíme do alobalu a na plechu pečeme při teplotě 250° zhruba 1 hodinu.


    Zobrazit celý recept

  2. Směs: na trošce tuku zpěníme cibuli, česnek, na kousky nakrájené maso z uzeného stehna, na nudličky nakrájenou papriku. Přidáme fazole i s nálevem a vaříme asi 10 minut, osolíme, opepříme, přidáme koření(já jsem dala Koření 5 vůní a trošku chilli). Solíme a kořeníme dostatečně, protože dužnina patizonu je vlastně bez chuti a něco pojme do sebe. Servírujeme vcelku a s čerstvým pečivem.