
Suroviny
2 porce
- 4 vykostěné stehenní řízky
- sůl
- 1 lžičku koření Tandoori masala (červené)
- 1 lžíci hl. mouky na obalení
- sádlo (kdo chce olej) na opečení
- Omáčka:
- 1 kelímek smetany ke šlehání 30 %
- půl balení (60 g) sýru Rival
- Dokončení:
- 15 ks loupaných mandlí
Postup přípravy receptu
-
Nejprve na suché pánvičce opražíme nasucho přepůlené mandle a necháme stranou k servírování. Pokud máme stehenní řízky s kůží, neodstraňujeme ji, neboť tuk je nositelem chuti. Řízky z obou stran osolíme, posypeme kořením a obalíme lehce v mouce, aby se koření při opékání nepálilo.
-
Na pánvičce rozehřejeme tuk a pozvolna maso propečeme po obou stranách, vyndáme a uchováme v teple V jiné pánvičce nebo v téže po odstranění tuku dáme vařit smetanu, přidáme nastrouhaný nebo nadrobený sýr a za stálého míchání povaříme do požadované hustoty, není třeba solit . Čím déle se vaří, tím je hustší, ale pozor, po odstavení ještě zhoustne.
-
Opečené maso podáváme se sýrovou omáčkou, posypané mandlemi, s přílohou z brambor a čerstvým salátem dle vlastní volby.
Jako přílohu jsem opekla nasucho omyté, nakrájené brambory, po opečení jsem je polila výpekem a promíchala s nasekanou natí jarní cibulky, česnekem a mírně osolila.