
- reklama -
Suroviny
- 10 rohlíků
- 3 lžíce hrubé mouky
- lžička soli
- 3 žloutky
- 1/2 litru mléka
- trochu másla (ukrojím tak 1 cm z másla)
Postup přípravy receptu
-
Rohlíky nakrájíme na kostky, zalijeme mlékem, ve kterém jsme rozkvedlali žloutky a sůl.
-
Přidáme rozpuštěné máslo a necháme stát, aby se mléko vsáklo – cca 20 minut.
-
Přidáme mouku a důkladně promícháme – těsto jakoby mačkáme.
-
Navlhčíme si ruce a děláme kulaté knedlíky. Trošku se to lepí, ale když máme ruce mokré, jde to lépe.
-
Vaříme 20 minut v osolené vodě.
-
Po vyndání propícháme nebo roztrhneme vidličkou.
Poznámka od kuchařky
Já tyto knedlíky dělám většinou ke svíčkové omáčce.
Můžeme přidat petrželku – knedlíky budou hezčí 🙂
Kuchařka: buryna









