Pomerančové překvapení

38
- reklama -

Suroviny

200 ml rýže
200 ml vody
200 ml mléka
špetka soli
hrst rozinek
2 pomeranče
několik lístků meduňky
cukr podle chuti
200 ml bílého jogurtu nebo zakysané smetany
špetka drceného bílého pepře
limetka nebo citrón na ozdobení

Postup přípravy receptu

  1. Dobře propranou rýži uvaříme do měkka v mírně osolené vodě s mlékem. Necháme ji úplně vychladnout.


    Zobrazit celý recept

  2. Mezitím omyté pomeranče vodorovně rozkrojíme, dužinu opatrně vydlabeme, abychom neporušili „mističky“ z kůry.

  3. Studenou rýži podle chuti osladíme, přidáme rozinky, drcený pepř, na kousky nakrájenou dužinou z pomerančů a natrhanými lístky meduňky.

  4. Vše promícháme s jogurtem nebo smetanou.

  5. Touto směsí naplníme mističky z pomerančové kůry a necháme dobře vychladit.

  6. Před podávání ozdobíme plátkem limetky nebo citrónu. Tento rýžový salát podáváme jako příjemnou změnu buď ke svačině nebo též jako desert.