- reklama -
Suroviny
8 porcí
- 1000 g hovězího masa zadního (vrchní šál)
- 100 g anglické slaniny nebo uzeného boku
- 1 větší cibule
- 1 kostka bujónu drůbeží – nemusí být
- 1 – 2 polévkové lžíce kukuřičný škrob na zahuštění
- Marináda:
- 200 g kysané smetany
- 150 g bílý jogurt
- 3 stroužky česneku prolisovaného
- 1 polévková lžíce kremžské hořčice
- 150 ml oleje
- špetku chilli
- špetku oregáno
- 1/2 kávové lžičky mleté sladké papriky
- 1 kávová lžička rovná soli
- špetka koření Steak 7 pepřů
Postup přípravy receptu
-
Všechny suroviny na marinádu smícháme dohromady.
-
Maso nakrájíme na tenké plátky a naklepeme.
-
Plátky namáčíme do marinády a klademe na sebe do kastrólku.
-
Přikryjeme poklicí a dáme do lednice přes noc uležet.
-
Druhý den maso dáme do pekáčku, zalijeme zbytkem marinády, poklademe anglickou slaninou nakrájenou na tenké plátky, posypeme drobně nakrájenou cibulí, rozdrobíme bujón a zalijeme vodou tak, ať je maso potopené.
-
Přikryjeme, dáme do předehřáté trouby a na 190°C, dusíme do změknutí masa.
-
Během dušení doléváme vypařenou vodu a maso obrátíme. Kdo chce mít více šťávy, nenechá vodu úplně vypařit a zahustí kukuřičným škrobem. Podáváme s bramborem, rýží, hranolkami. Místo kysané smetany můžeme dát jen jogurt.
Kuchařka: eva hubova