Hovězí s jogurtem a zakysanou smetanou

60
- reklama -

Suroviny
8 porcí

1000 g hovězího masa zadního (vrchní šál)
100 g anglické slaniny nebo uzeného boku
1 větší cibule
1 kostka bujónu drůbeží – nemusí být
1 – 2 polévkové lžíce kukuřičný škrob na zahuštění
Marináda:
200 g kysané smetany
150 g bílý jogurt
3 stroužky česneku prolisovaného
1 polévková lžíce kremžské hořčice
150 ml oleje
špetku chilli
špetku oregáno
1/2 kávové lžičky mleté sladké papriky
1 kávová lžička rovná soli
špetka koření Steak 7 pepřů

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny na marinádu smícháme dohromady.


    Zobrazit celý recept

  2. Maso nakrájíme na tenké plátky a naklepeme.

  3. Plátky namáčíme do marinády a klademe na sebe do kastrólku.

  4. Přikryjeme poklicí a dáme do lednice přes noc uležet.

  5. Druhý den maso dáme do pekáčku, zalijeme zbytkem marinády, poklademe anglickou slaninou nakrájenou na tenké plátky, posypeme drobně nakrájenou cibulí, rozdrobíme bujón a zalijeme vodou tak, ať je maso potopené.

  6. Přikryjeme, dáme do předehřáté trouby a na 190°C, dusíme do změknutí masa.

  7. Během dušení doléváme vypařenou vodu a maso obrátíme. Kdo chce mít více šťávy, nenechá vodu úplně vypařit a zahustí kukuřičným škrobem. Podáváme s bramborem, rýží, hranolkami. Místo kysané smetany můžeme dát jen jogurt.