
Suroviny
- Piškot:
- 5 vajec
- 150 g krystalový cukru
- 150 g polohrubé mouky
- 0,5 dcl vody
- 1/2 prášku do pečiva
- roztok:
- 2 dcl červeného sirupu
- 1 dcl rumu
- potravinářská barva (červená,prášková)
- poleva:
- 250 g cukru
- 2-3 lžíce oleje
- potravinářská barva (malinko červené barvy)
- citronová šťáva
- vařící voda dle potřeby
Postup přípravy receptu
-
Piškot : vejce šleháme s cukrem do pěny, přidáme vodu a lehce vmícháme mouku s práškem do pečiva. Pečeme na plechu s pečícím papírem. Takto upečeme 3 pláty.
-
Upečený piškotový plát potřeme marmeládou. Připravíme si roztok. Barvy dáme jen trošku. Druhý plát rozkrájíme na čtverce velké asi 10 cm. Podebereme vidličkou a namočíme v roztoku. Klademe na první plát. Třetí plát potřeme marmeládou a přiklopíme.
Zatížíme a dáme do chladna do druhého dne odpočinout. -
Polijeme růžovou polevou – cukr, olej, barvu a citronovou šťávu smícháme a postupně rozředíme vařící vodou.
Poznámka od kuchařky
Tento recept je určen pro více konzumentů. Pokud potřebujete menší množství, upečte pouze jeden piškotový plát a ten nařežte na 3 díly a slepte. Roztoku a polevy udělejte jen 1/3.