Poctivý punčový řez

66
- reklama -

Suroviny

Piškot:
5 vajec
150 g krystalový cukru
150 g polohrubé mouky
0,5 dcl vody
1/2 prášku do pečiva
roztok:
2 dcl červeného sirupu
1 dcl rumu
potravinářská barva (červená,prášková)
poleva:
250 g cukru
2-3 lžíce oleje
potravinářská barva (malinko červené barvy)
citronová šťáva
vařící voda dle potřeby

Postup přípravy receptu

  1. Piškot : vejce šleháme s cukrem do pěny, přidáme vodu a lehce vmícháme mouku s práškem do pečiva. Pečeme na plechu s pečícím papírem. Takto upečeme 3 pláty.

  2. Upečený piškotový plát potřeme marmeládou. Připravíme si roztok. Barvy dáme jen trošku. Druhý plát rozkrájíme na čtverce velké asi 10 cm. Podebereme vidličkou a namočíme v roztoku. Klademe na první plát. Třetí plát potřeme marmeládou a přiklopíme.
    Zatížíme a dáme do chladna do druhého dne odpočinout.

  3. Polijeme růžovou polevou – cukr, olej, barvu a citronovou šťávu smícháme a postupně rozředíme vařící vodou.

Poznámka od kuchařky

Tento recept je určen pro více konzumentů. Pokud potřebujete menší množství, upečte pouze jeden piškotový plát a ten nařežte na 3 díly a slepte. Roztoku a polevy udělejte jen 1/3.