Karamel z mikrovnky

59
- reklama -

Suroviny

50 g cukru krystal (nebo krupice)
1 lžíce vody
1 lžička másla
1/2 lžičky citronové šťávy

Postup přípravy receptu

  1. Cukr nasypeme na talíř, polejeme 1 lžící vody a 3 minuty vlníme na plný výkon (750 °C). Máme-li u trouby vyšší výkon, pak snížíme uvedenou dobu. Raději ale u trouby hlídáme, aby cukr příliš neztmavnul.

  2. Podle libosti můžeme přidat máslo a citronovou šťávu. To zabrání tomu, aby karamel po zchladnutí ztvrdnul.

  3. Pokud ho potřebujeme v tuhé formě (např. chceme rozdrtit na griliáš), tak ho nalejeme na alobal nebo pečící papír potřený olejem a necháme vychladnout.

  4. Je možno vylepšit ještě tím, že na talíř rovnou položíme pečící papír a na něj nasypeme cukr a pak dáme do mikrovnky.

Poznámka od kuchařky

Toto je ideální způsob vaření karamelu pro všechny, které se ho dosud bojí! Vždyť je tady tolik dobrých receptů s karamelem.

Použité nádobí dáme odmočit do studené vody a za chvilku ho máme čisté.