Nakládaný Hermelín pro milovníky česneku

94
- reklama -

Suroviny

Hermelíny (osvědčil se mi více hermelín kupovaný na váhu krájený z bochníku nebývá uvnitř tvarohový nebo Camembert z Lidlu – zelený 45%)
česnek
olivový olej
provensálské koření

Postup přípravy receptu

  1. Hermelíny nakrájím na kostičky cca 1×1 cm, česnek na tenoulinké plátečky.

  2. Do malých zavařovacích skleniček dám na dno plátky česneku, Hermelín (tak 2-3 vrstvy), posypu provensálským kořením a opakuji. Vše skládám natěsno, nakonec lehce utlačím a zaliji olivovým olejem. Zavřu. Pořádně tím třepu a otáčím, aby se olej dostal do všech mezer a nebyly tam vzduchové bublinky.

  3. Schovám dozadu do lednice na týden. Méně rozhodně ne. Průběžně protřepu.

  4. Olivový olej ztratí svoji olejovou chuť, nasákne česnekem a je moc dobrý – namáčíme si do něj rohlíky.