![Guláš z kuřecích jater_5ffb8a6d0d826.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/gulas-z-kurecich-jater_5ffb8a6cf22bb.jpeg)
- reklama -
Suroviny
6 porcí
- 2 balení mražených kuřecích jater
- 1 velká cibule
- 1 jarní cibulka
- 1 bílá paprika
- 2 lžíce kečupu
- 2 – 3 lžičky maďarského gulášového koření
- 1 lžička papriky
- 1/2 lžičky majoránky
- 1 lžíce hladké mouky
- olej
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Obě cibule a papriku nakrájíme na drobno a na oleji usmažíme.
-
Jakmile cibulka zesklovatí přidáme játra a za stálého míchání necháme osmahnout.
-
Potom přisypeme gulášové koření, papriku a kečup, promícháme a podlejeme horkou vodou, osolíme. Asi 25 minut povaříme.
-
Z oleje a mouky usmažíme tmavou jíšku a guláš zahustíme.
-
Necháme provařit a dochutíme a přidáme majoránku, kterou rozemneme, aby voněla. Podáváme s knedlíkem.
Poznámka od kuchařky
http://mneneznas.blog.cz/http://dobrotynakazdyden2.hys.cz/index.php
Kuchařka: mneneznas