Levandulové lanýže

57
- reklama -

Suroviny
cca 75 ks

150 ml smetany
60 g másla
250 g tmavé čokolády (dala jsem 60%)
1 lžíce medu
sušená levandule – 3 špetky
kakao na obalení

Postup přípravy receptu

  1. Čokoládu nalámeme na kousky a necháme změknout v mikrovlnné troubě.

  2. Smetanu, levanduli a máslo přivedeme k varu, odstavíme z plotny a vmícháme med.

  3. Poté směs přecedíme a scezenou hmotu přiléváme k čokoládě. Mícháme, dokud se vše nespojí dohladka. Necháme vychladit do hustoty krému, kterým naplníme cukrářský sáček a na pečicí papír, posypaný kakaem, stříkáme hromádky.

  4. Po zchladnutí je obalíme v kakau a umístíme do papírových košíčků.

Poznámka od kuchařky

Trošku jsem se obávala té levandule, ale výsledek mě mile překvapil. Lanýžky zanechají jen příjemný levandulový dotek a v ústech se hlaďounce, sametově rozplynou.

Recept je z přílohy Ona Dnes od paní cukrářky Kubešové z Litomyšle.