
- reklama -
Suroviny
cca 75 ks
- 150 ml smetany
- 60 g másla
- 250 g tmavé čokolády (dala jsem 60%)
- 1 lžíce medu
- sušená levandule – 3 špetky
- kakao na obalení
Postup přípravy receptu
-
Čokoládu nalámeme na kousky a necháme změknout v mikrovlnné troubě.
-
Smetanu, levanduli a máslo přivedeme k varu, odstavíme z plotny a vmícháme med.
-
Poté směs přecedíme a scezenou hmotu přiléváme k čokoládě. Mícháme, dokud se vše nespojí dohladka. Necháme vychladit do hustoty krému, kterým naplníme cukrářský sáček a na pečicí papír, posypaný kakaem, stříkáme hromádky.
-
Po zchladnutí je obalíme v kakau a umístíme do papírových košíčků.
Poznámka od kuchařky
Trošku jsem se obávala té levandule, ale výsledek mě mile překvapil. Lanýžky zanechají jen příjemný levandulový dotek a v ústech se hlaďounce, sametově rozplynou.
Recept je z přílohy Ona Dnes od paní cukrářky Kubešové z Litomyšle.
Kuchař: jajine