Ježíškovo čepičky

63
- reklama -

Suroviny

2 bílky
120 g cukru krupice
poleva cukrářská kupovaná obarvená jedlým barvivem
kokos na posypání
Nutella ke slepení
sušenky Koka

Postup přípravy receptu

  1. Bílky šleháme do polotuha, postupně přisypáváme cukr a šleháme do husté pěny.

  2. Lžičkou nebo cukrářským pytlíkem tvoříme pusinky na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme na 50°C asi hodinu.

  3. Vychladlé pusinky slepíme Nutelou k sušence, namočíme do tekuté polevy a posypeme kokosem.

Poznámka od kuchařky

Toto jednoduché cukroví mě napadlo vloni těsně před Vánoci, kdy jsem opět řešila, co s bílky. Tak jsem vzala „co dům dal“a vznikla z toho taková inovace kokosek.