
- reklama -
Suroviny
- 2 bílky
- 120 g cukru krupice
- poleva cukrářská kupovaná obarvená jedlým barvivem
- kokos na posypání
- Nutella ke slepení
- sušenky Koka
Postup přípravy receptu
-
Bílky šleháme do polotuha, postupně přisypáváme cukr a šleháme do husté pěny.
-
Lžičkou nebo cukrářským pytlíkem tvoříme pusinky na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme na 50°C asi hodinu.
-
Vychladlé pusinky slepíme Nutelou k sušence, namočíme do tekuté polevy a posypeme kokosem.
Poznámka od kuchařky
Toto jednoduché cukroví mě napadlo vloni těsně před Vánoci, kdy jsem opět řešila, co s bílky. Tak jsem vzala „co dům dal“a vznikla z toho taková inovace kokosek.
Kuchař: jajine