
- reklama -
Suroviny
- kakaový korpus (viz http://www.toprecepty.cz/recept/14548-kakaove-rezy-s-cokoladovou-polevou)
- máslový krém nastavený bešamelem
- (potahovací hmota falešný marcipán:)
- -1/2 kg cukru
- – 1/4 kg sušeného mléka
- – 2 lžíce pšeničného sirupu nebo 1 lžíce glukózy či medu
- – pár kapek mandlové tresti
- – 2 lžíce vody
- čokoládové zdobení
- broskvová marmeláda
- šlehačka
- ztužovač
- kousek banánu
Postup přípravy receptu
-
Korpus i krém z dvojité dávky (viz http://www.toprecepty.cz/recept/14548-kakaove-rezy-s-cokoladovou-polevou), 2x proříznutý a promazaný krémem (plát, marmeláda, krém, plát, marmeláda, krém, plát), celé potřené zbytkem krému.
-
Potažené marcipánovou potahovací hmotou, ozdobené kytičkami a figurkou, vymodelované také z marcipánové hmoty, čokoládovými kamínky.
-
Krtina je mini korpus, vydlabaný, naplněný ušlehanou šlehačkou se ztužovačem a kousek banánu, vydlabaná drť z korpusu navrch.
Poznámka od kuchařky
Řez bohužel není, dort byl dárek ke 2.narozeninám mé neteře.
Kuchařka: isindy