Z každé polévky něco aneb dobrůtka je na světě

47
- reklama -

Suroviny

brambory, cibule, houby sušené nebo čerstvé, anglická slanina, kopr, majoránka, vajíčka, bujón, hl. mouka, máslo, sůl, celý pepř, nové koření, bobkový list, smetana, cukr, ocet

Postup přípravy receptu

  1. Na másle si osmažíme na drobno nakrájenou cibulku a pomocí mouky zaděláme jíšku, kterou poté zalijeme potřebným množstvím vody, přidáme bujón (já použila hovězí) a houby. Jakmile začne polévka vřít, přidáme na malé kousky nakrájené brambory a majoránku.


    Zobrazit celý recept

  2. Mezitím si nakrájíme anglickou na proužky a k ní přidáme vajíčka, která osmažíme.

  3. Až jsou brambory a houby měkké, přidáme kopr. Odstavíme z varu, přidáme přiměřeně smetanu a dochutíme solí, cukrem a octem tak, aby polévka byla sladkokyselá. Nakonec přidáme vajíčka s anglickou slaninou.

Poznámka od kuchařky

Měli jsme chuť na bramboračku, na kyselo, na kulajdu a koprovku, tak z toho vznikla tato polévka. Byla výborná!!!! Určitě nebyla naposledy, spíše naopak.

Zkuste a uvidíte 🙂 Dobrou chuť!