
Suroviny
- 1200 g vepřového masa
- 1 větší celer
- rybízová marmeláda
- 1 cibule
- limetková šťáva
- pepř
- sůl
- trochu cukru krupice
- 1 kostka Masoxu nebo zeleninového bujonu
- olej nebo sádlo na osmažení cibule a masa
- plátek másla na zjemnění šťávy
Postup přípravy receptu
-
Z masa ukrojíme pláty na menší roládky. Přes fólii rozklepeme a z obou stran osolíme a opepříme.
-
Každý plát pomažeme rybízovou marmeládou, posypeme na hrubém struhadle nastrouhaným celerem, lehce poprášíme krupičkovým cukrem, pokapeme limetkovou šťávou, zavineme a zavážeme nití.
-
Na tuku v hrnci osmahneme nadrobno pokrájenou cibuli a každou roládku ze všech stran opečeme-zatáhneme. Podlijeme 3 dl vody, rozdrobíme masox a zasypeme zbylým celerem.
-
Hrnec uzavřeme a necháme syčet na mírném ohni 30 minut. Vypneme, necháme dojít, hrnec otevřeme, roládky vytáhneme a uchováme v teple.
-
Šťávu rozmixujeme, přidáme plátek másla a silným varem provaříme na hustější konzistenci.
-
Z roládek odmotáme nit, nakrájíme na plátky, dáme na talíř a přelijeme šťávou. Podáváme s rýží, nebo s kuskusem.
Poznámka od kuchařky
Šťáva je krásně navinulé chuti. Kdo bude chtít více omáčky, může v troše vody rozmíchat solamyl nebo PL hl. mouky a ještě chvilku převařit.
Maso nemusí být jen vepřové.
Toto jídlo mě napadlo jen tak, mám spoustu celeru a marmelády, letos byla moc krásná úroda červeného rybízu:-)
A na zasypání masa zbylým celerem mě inspirovala Simča Kučerová – Simi díky 🙂
http://www.toprecepty.cz/recept/8108-rostena-na-ce…
Pokud máme v masových roládách rádi i kousek uzeniny, nebo budeme-li roládu podávat i po studenu, vynecháme limetkovou šťávu a cukr.
Okořeněný a marmeládou potřený plát masa poklademe tence nakrájenou uzeninou. Můžeme použít polosuchý salám, česnekový bok, nebo šunku.
Poté zasypeme nastrouhaným celerem,zavineme do rolády a dále pokračujeme podle uvedeného postupu.
Omluvte prosím kvalitu fotek.Vše je foceno mobilem:-)









