Suroviny
2 porce
- 2 ks vykuchaných pstruhů
- sůl
- kmín
- máslo
- hrst mladých kopřiv
- 2 listy pórku
- brambory
- citrón
- alobal
Postup přípravy receptu
-
Oloupané brambory (na dvě porce) nakrájíme na kostičky, posolíme a pokmínujeme.
-
Vykuchané pstruhy posolíme, pokmínujeme a dovnitř vložíme několik plátků másla, list pórku a několik snítek mladých kopřiv.
-
Alobal přeložíme dvojmo, 2x přeložíme okraje a utvoříme kapsu potřebné velikosti.
-
Dovnitř vložíme připravené pstruhy, kolem nasypeme připravené brambory a kapsu s minimem vzduchu uzavřeme dvojím přeložením okraje.
-
Vložíme do rozpálené trouby nebo na rošt nad ohněm a necháme péci od nafouknutí kapsy cca 30 – 40 minut (dle velikosti ryb a kostek brambor).
-
Během pečení kapsu několikrát opatrně obrátíme, abychom neporušili alobal.
-
Po 20, resp. 30 minutách pečení alobal rozřízneme, otevřeme (pozor na unikající páru!) a pstruhy necháme volně dopéci. Hotové zakápneme citrónem a servírujeme.
-
Pstruzi díky kopřivám získají netradiční vynikající chuť, kterou přeji i vám.