Suroviny
3-4 porce
- 1 květák
- 2-4 vejce podle porcí
- 15 cherry rajčátek
- 1 jarní cibulku
- 3 lžíce majonézy
- sůl
- polovinu citronu
- čerstvě mletý pepř
- 2 hrsti salátového mixu
- volitelné- tvrdý sýr dle chuti nebo šunka
Postup přípravy receptu
-
Květák nejprve namočíme do studené vody, aby se vyplavil případný hmyz. Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme a oloupeme. Do většího hrnce dáme vařit osolenou vodu..
-
Okapaný květák rozebereme na růžičky a vložíme do vroucí vody. Vaříme 3 minuty, scedíme a ihned dáme do ledové vody, aby se zastavil var a květák příliš nezměkl. Zatím do misky nakrájíme rajčátka a bílou část cibulky.. Květák posekáme na drobné kousky a přidáme do misky, Opepříme, vmícháme majonézu, zakápneme citronem, opepříme a podle chuti dosolíme.
-
Pokud salát podáváme k masu pečenému nebo grilovanému stačí již jen promíchat, přendat na listy salátu, nazávěr přidal osminky vajec a nasekanou nať cibulky. Pokud podáváme salát samostatně, můžeme vmíchat ještě najemno nakrájený sýr, šunku nebo obojí a nakonec přidáme vejce. Necháme krátce vychladit a podáváme s opečeným toastem.