
Suroviny
    
- 1/4 pečeného kuřete i se šťávou
 - plátek másla
 - nastrouhanou mrkev
 - petržel
 - celer
 - zelené bylinky
 - pepř
 - lžíce vegety bez glutamátů
 - cibule
 - česneku tolik,kolik máme rádi
 - ——-
 - knedlíčky:
 - 1 vrchovatá lžíce šťávy z kuřete
 - plátek másla
 - malou na jemno nastrouhanou mrkev
 - nasekané zelené bylinky
 - 10 dkg hrubé mouky (případně nějaké to deko dosypat)
 - trochu prášku do pečiva
 - sůl
 - pepř
 - 2-3 vejce …dle velikosti
 - —–
 - uvařené vlasové nudle …pokud máme raději hustější polévku
 
Postup přípravy receptu
- 
Kuře s celou oloupanou cibulí a celými stroužky česneku do tlakáče a nechat klidně hoďku varem vyluhovat.
 - 
Mezitím na pánvi rozpustit lžíci šťávy s plátkem másla, do dobře nahřáteho tuku vsypávat mouku a míchat, dokud nepobere tuk do sebe. Zlehka opražit, přidat mrkev a zelené koření, promíchat a nechat vychladnout.
 - 
Rozpustit šťávu z kuřete s plátkem másla a nechat na ní lehce osmahnout zeleninu.
 - 
Vývar přecedit a dát do něj zavařit osmahlou zeleninku. Obrat maso a pokrájet a vrátit do polévky.
 - 
Do vychladlé směsi na knedlíčky vmíchat prášek do pečiva, zapracovat vajíčka, osolit, opepřit a nechat chvilku mouku nasát vlhkost z vajec.
 - 
Pokud by byla směs řidší, dosypat hrubou moukou. Z polotuhé směsi tvarovat pomocí lžiček knedlíčky a dát je zavařit.
 - 
Nakonec dochutit vegetkou, pepřem a přidat vařené vlasové nudle.
 
Poznámka od kuchařky
Motivoval mě Jamie Oliver s vyvary z pečených mas, či kostí
            








